Terugblik naar het festival van de Democratie

January 22, 2018

“De letterlijke betekenis van democratie is: het volk heerst. Maar daar zit misschien wel het probleem: hét volk bestaat niet.” Met die woorden trapte Gertjan Endedijk op 15 september het Festival van de Democratie af. Endedijk, directeur van Stichting de Nieuwe Veste, opende het festival met een gesproken blog. “We zijn een land van groepen, een verzameling van minderheden. Vroeger bijeen gehouden door alles consequent in zuilen te verdelen, nu naarstig op zoek naar nieuwe structuren en verbanden. Zodra in een democratie mensen zich buitengesloten voelen, zou een alarmbel af moeten gaan.”

Het Festival van de Democratie werd dit jaar voor het eerst in Breda georganiseerd door PakhuisB en gevierd om de democratie weer in beweging te brengen.

Op het festival waren sprekers, acts, workshops, rollende keukens en muziek. De raadscommissievergadering verhuisde voor de gelegenheid naar de trouwzaal waar raadsleden, wethouders en Bredanaars met de deepdemocracy methode het onderwerp BredaBegroot behandelden.

Benieuwd naar het festival? Bezoek het online magazine waar we alle video’s, foto’s en artikelen hebben gepost.

https://readymag.com/u69175195/599744/7/

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *